Erwin Brookhuis stadsprins van Oldenzaal

O.C.V. de Kadolstermennekes

Erwin Brookhuis (41) gaat dit jaar voorop in het Oldenzaalse carnaval. Hij kwam zaterdagavond tijdens een spetterend spektakel in zaal Rouwhorst om 23.11 uur tevoorschijn als de nieuwe stadsprins van Boeskoolstad. Erwin koos Ton Olde Weghuis (41) als zijn sik.

De twee vrienden zijn al vele jaren bekende verschijningen in Oldenzaalse carnavalskringen. Erwin was in '91 vorst van de jongerencarnavalsvereniging De Blaanke Boeskeulkes. Hij maakt bij De Kadolstermennekes al vele jaren deel uit van de Raad van Elf. Sik Ton is ook al lang actief bij De Kadolstermennekes; hij heeft zitting in de P&P commissie.

In het dagelijkse leven leidt Erwin Brookhuis samen met zijn broer de gelijknamige rijschool en taxibedrijf. Ook zijn zus is hier werkzaam. Ton Olde Weghuis runt de kledingzaak in het centrum van Oldenzaal. Beiden traden daarmee in de voetsporen van hun vaders.

Stadsprins Erwin is getrouwd met Carole. Ze hebben twee zoons en een dochter. Sik Ton heeft samen met echtgenote Manon eveneens drie kinderen, allen zoons.