Voorverkoop Kris Kras Dweilpas 2018

de Redactie - 15-01-2018

Ook dit jaar kan er tijdens carnaval op de zondagmiddag en -avond in Oldenzaal gedweild worden met de Kris Kras Dweilpas. Met deze dweilpas kun je op zondag 11 februari vanaf 12:30 naar binnen bij Markant, ter Stege, de Dikke Neut, Markt 19, de Bestemming en 't Hypotheekje. Vanaf 20:00 uur krijg je ook toegang tot Rouwhorst. Let wel op: vol is vol, dus als een zaal vol is, dweil dan verder naar de volgende zaal!

De polsbandjes gaan voor leden van Oldenzaalse Carnavalsverenigingen in de verkoop op donderdag 1 februari. Max. 2 polsbandjes per geldige ledenpas, bandjes kosten 10 euro per stuk. De verkoop begint om 19:00 uur bij Markant volgens het volgende tijdschema:

19:00-19:20 Glasbloazers & Kamerraddraaiers
19:20-19:40 Barrakkus, Muiters, Naaideuskes & Boeskoolwitjes
19:40-20:00 Oelewappers, Markloawen & Thijdarren
20:00-20:20 Kadolstermennekes
20:20-20:40 Blaanke Boeskeulkes, Vennemuskes & Spanvöggel

Op zaterdag 3 februari gaat om 10:00 uur de vrije verkoop van dweilpassen van start voor niet-leden. Dit kan op de volgende lokaties:
Semper Crescendo, Oldenzaal
Uit in Almelo
Hier geldt: maximaal 2 dweilpassen á €10,- per persoon!

Geen dweilpas? Niet getreurd, je kunt zondag 11 februari gratis binnen bij café Njoy, de Kelder, Moatman, de Bisschop, 't Hoekje, Café Riek, Dot's Mokum, Cubana, het Landhuis & de tent op de Groote Markt!


Jos Bruns vorst bij de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 06-01-2018

Jos Bruns kwam vrijdagavond bij stadscafé Moatman tevoorschijn als de 52e Vorst van OCV de Glasbloazers. Aan zijn zijde staat Ronald van der Vegte als Sik.

Bruns (5x11) is eigenaar van JB Renovatie. Hij is al jaren actief binnen de Glasbloazers en is onder meer oud-regent. Ook Sik Ronald (49), werkzaam bij HPC Hydraulics, is geen onbekende binnen de vereniging als oud-bestuurslid en lid van de aanzoekcommissie.

Het duo vormde in 2004 ook al het hooghedenkoppel bij de Glasbloazers, al waren de rollen toen omgedraaid. Het koppel gaat dit jaar de Glasbloazers voor onder hun motto: Leu, het hef effen duurt, maar wie waren toevallig in de buurt!


Graaf Michael en Gravin Petra regeren de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 06-01-2018

Graaf Michael en Gravin Petra zijn, samen met Sik Benjamin, het nieuwe hoogheidsspan bij de Markloawen. Vrijdagavond kwamen zij onder de klanken van het Olnzels Plezeer Orkest tevoorschijn bij residentie het Landhuis.

Graaf Michael Beuvink, werkzaam bij Albert Heijn, maakt al jaren deel uit van de raad van elf en is voorzitter van de sponsorcommissie. Gravin Petra Agterbos werkt bij het pannenkoekenhuis De Stroper in De Lutte. Sik Benjamin Urbach werkt op het ministerie van defensie.

Dit jaar voeren zij de polonaise aan onder het motto: Leu nemt oe genot, oons carnavalsjoar is mer kort!


Han van Benthem stadsprins van Oldenzaal

O.C.V. de Kadolstermennekes - 06-01-2018

Op zaterdagavond kwam Han van Benthem uit de doos bij partycentrum Rouwhorst als de 64e stadsprins van de Oldenzaal. Als secretaris koos hij Boudewijn Platvoet.

Prins Han (44) is mede-eigenaar van makelaarskantoor Kock-van Benthem bekleedde binnen de kadolstermennekes al meerdere functies voor hij het ambt van stadsprins aanvaarde. Sik Boudewijn (42) is mede-eigenaar van het gelijknamige beveiligingsbedrijf en binnen de Kadolstermmenekes actief binnen de optochtcommissie.

Prins Han en Sik Boudewijn vieren dit jaar carnaval onder hun motto: Ai allemoal lacht en geniet, hebt wie saamn een mooie tied!


Bart Kip nieuwe Vorst van de BB

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 02-01-2018

Op Nieuwjaarsdag kwam bij grand café Markatn Bart Kip als de nieuwe vorst van de Blaanke Boeskeulkes tevoorschijn.Hij koos Ron Loohuis als zijn sik.

Vorst Bart III (23) werkt bij autoschadebedrijf Kip, het bedrijf van zijn vader en oud-stadsprins Albert Kip. Bart is binnen de BB coördinator van de wagenbouw. Sik Ron (24) is bij de Blaanke Boeskeulkes voorzitter van de technische commissie.

Het motto van de twee luidt: Bie de blaank'n goat wie nig met de kipp'n op stok, wie feest vedan tot de letste slok