Koninklijke onderscheiding voor Hans Lubbers

O.C.V. de Vennemuskes

Burgemeester Theo Schouten heeft op zondagmorgen 11 november 2012 omstreeks 11.11 uur een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Hans Lubbers. Ter gelegenheid van de afsluiting van het eerste jubileumjaar van OCV De Vennemuskes (11 jaar) is Hans bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hans krijgt de onderscheiding omdat hij zich al 33 jaar niet alleen bestuurlijk, maar ook op andere fronten inzet voor met name het Oldenzaalse carnavalsleven. Oldenzaal beschikte in het jaar 2000 al over zeven carnavalsverenigingen. Ondanks deze rijkdom is het mede door Hans gelukt om in het carnavalsseizoen van het jaar 2001 met een gloednieuwe vereniging ‘De Vennemuskes’ aan te treden.

De vereniging telt op dit moment circa 550 leden en bestaat anno nu uit een bestuur, raad van 11, college, een hofkapel en 10 commissies. Tevens wordt er onder de verantwoordelijkheid van de vereniging jaarlijks het enige grote Show- en Dansgarde toernooi in Oost en Noord Nederland georganiseerd. Dit toernooi wordt in samenwerking met de Nederlandse Dans Organisatie (NDO) georganiseerd waardoor de dansverenigingen ook punten die meetellen voor het Nederlands kampioenschap kunnen behalen.
Als president van de vereniging is de oud secondant (2004/2005) voorzitter van bestuur, betrokken bij alle commissies en leider bij de organisatie van het jaarlijkse Show en Dansgarde Toernooi.

Voordat hij zich met de oprichting van de OCV De Vennemuskes bezig hield, is hij 22 jaar actief lid geweest bij de OCV De Thijdarren. Bij deze vereniging heeft hij jarenlang de functie van penningmeester uitgeoefend, organiseerde hij Carnaval Totaal en in 1985 was hij Opperdar.

Hans Lubbers kan dan ook worden aangemerkt als iemand die zich geruime tijd op diverse manieren en met diverse activiteiten voor de lokale samenleving heeft ingespannen en anderen heeft weten te enthousiasmeren hetzelfde te doen.

(www.oldenzaal.nl, foto: OCV de Vennemuskes)