Carnaval 2015: Zaterdag 14 februari

de Redactie

De Carnavalszaterdag in de Boeskoolstad begint met het binnenhalen van Stadsprins Frans IV. Het programma op het Stationsplein begint om 13:00 uur, waar een programma voor alle kinderen is met ranja, chips, schminken, 2 ballonkunstenaars en een ballonnenwedstrijd. Ook worden hier alle Oldenzaalse Jeugdhoogheden gepresenteerd.

De intocht van de stadsprins gaat onder begeleiding van St. Joseph en Semper Crescendo van het station naar het stadhuis volgens de volgende route: Prins Bernhardstraat- Busbaan Watertoren- Prins Hendrikstraat - Steenstraat - Grootestraat - Marktstraat - Plechelmusplein.

In het Stadhuis vindt de Sleuteloverdracht plaats, waarna het hele gezelschap zich naar de feesttent op de Groote Markt verplaatst. Daar zullen de harmonieën St. Joseph en Semper Crescendo samen een serenade geven voor alle Oldenzaalse Hoogheden en zal de burgemeester symbolisch het eerste vat bier aanslaan.

Vanaf 15:30 start de Slöttelzoaterdag bij Rouwhorst, met de receptie van Stadsprins Frans IV en Sik Herman. De entree is gratis. In de Grote zaal is live-muziek van Dokter en de Heer en een dj, in het voorcafé is er livemuziek van Gert Valk en Ronald Meijer en zullen de oale Blaanke Bloazers een optreden verzorgen.

Ook s avonds is er feest in Oldenzaal, de verschillende kroegen aan de Groote Markt zijn open en ook in de feesttent op de Markt is er carnaval. Bij Café Jantje maakt O.O. Barrakkus de nieuwe Opperkrot bekend en bij het Landhuis is er een Teenage Party voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar (alcoholvrij). Ook achter t spoor, bij Zalencentrum Kothman is er feest.