Thijdarren winnaars Gouden Vlinderstrikje

de Redactie

Opperdar Robert en Sik Peter zijn als winnaars uit de bus gekomen bij de Hooghedenpoll die elk jaar wordt gehouden op de Barrakkus-site. Hierdoor mogen ze dit jaar de felbegeerde wisselbokaal het Gouden Vlinderstrikje op de schoorsteenmantel zetten. De Thijdarren winnen hiermee voor de tweede keer op rij deze verkiezing, vorig jaar waren Opperdar Tonnie en Sik Carel al als winnaar uit de verkiezing gekomen.

Toen om 19:00 uur de stofwolken rond de virtuele stembus optrokken bleek dat de Thijdarren een afgetekende overwinning hadden behaald: zij behaalden 401 stemmen, de Glasbloazers 109 en de Markloawen 104 stemmen. Dit na correctie door de kiescommissie, aangezien de Markloawen en Glasbloazers op zondagmiddag elk 142 aanmoedigingsstemmen van de kiescommissie cadeau kregen om ze aan te zetten nog hun best te doen om de grote achterstand in te lopen. Tevergeefs, de voorsprong die de Thijdarren op vrijdagavond al hadden opgebouwd kwam niet meer in gevaar. Opvallend was verder dat er 44 blanco stemmen werden uitgebracht.

De Thijdarren zullen het Gouden Vlinderstrikje in ontvangst nemen in het carnavalsweekend in de residentie van Barrakkus, Café Jantje.