Sander Baak 37e Opperdar bij OCV De Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren

Afgelopen vrijdag maakte de Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Thijdarren hun 37e Opperdar bekend, in residentie Wijkcentrum 't Noabershoes. Opperdar Sander en Sik Michel presenteerden zich aan het darrenvolk, de vele aanwezige zusterverenigingen en belangstellenden.

De kersverse Hoogheid Sander Baak (39) is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer. Hij heeft, samen met zijn vrouw, tabak, gemak en cadeauwinkel De Aventurijn op het Winkelcentrum De Thij in Oldenzaal.

Zijn Secretaris Michel Haghuis (32) is hovenier bij Braamhaar en Ankone Hoveniers te Oldenzaal, tevens is hij voorzitter van de Technische Commissie, en was zelf hoogheid in 2006.

Residentie Wijkcentrum 't Noabershoes was voor deze opkomst veranderd in een laboratorium waar twee professoren met diverse moeilijke berekeningen probeerde om de hocus pocus Opperdarmachine aan het werk te krijgen. Na twee mislukt pogingen, waarbij een doldwaze holbewoner en Cleopatra tevoorschijn kwamen, leek het alsof de machine zou ontploffen. Maar niets was minder waar, na een luide knal verscheen vanuit de rook de Opperdar! Kapel Oln'zels Plezeer Orkest speelde een deuntje waarna de Opperdar het woord nam, diverse mensen bedankte voor het vertrouwen in hem en zijn Secretaris voorstelde.

Deze Hoogheden gaan het 37ste jaar voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk:
Met dissen 2 kearls an top, steet de boeskoolstad op zien kop !!