Kapellenfestival, de opmaat naar de dree dolle daag'n!

O.C.V. de Kadolstermennekes

Het is de opmaat naar de dree dolle daag'n. Als rechtgeaarde carnavalsvierder mag je het niet missen. Duizenden feestvierders weten dit maar al te goed: het Kapellenfestival Toeten & Bloazen is een feest om te omarmen. De gehele dag muziek van de allerbeste blaaskapellen, die stuk voor stuk weten wat de echte carnavalsvierder wil horen. Liefst veertien kapellen komen op zondag 3 februari naar dans- en partycentrum oftewel de feesttempel van de Kadolstermennekes, Rouwhorst.

Natuurlijk ontbreekt er geen enkele Oldenzaalse kapel, maar ook uit omliggende gemeenten hebben blaasorkesten zich weer ingeschreven. En zelfs de Hurkers uit Eindhoven en de Valleibloazers uit Amersfoort reizen zondag 3 februari met het grootste plezier af naar Oldenzaal. Alle deelnemende kapellen geven een muzikaal optreden in de grote zaal en een carnavalesk optreden vol kolder in de grote tent op het parkeerterrein. En natuurlijk is hij er ook; de 59ste Stadsprins van de Boeskoolstad, Prins Bart en zijn Sik Roy. Misschien pakt de Secretaris nog wel zijn trompet en blaas hij een nummertje mee. De feestelijke zondag begint om 13.00 uur, de prijsuitreiking is rond 18.00 uur in de grote tent.

Feestvierders die nog geen kaarten in de wacht hebben gesleept, kunnen dat alsnog doen. Voor een bedrag van 10 euro zijn ze te koop bij Rouwhorst en kiosk Ome Toon.

(van de site van de Kadolstermennekes)